Yılbaşı Kurabiyesi Nasıl Yapılır ?
Yeni yılda sevdiklerimize hem güzel bir
metal kutuda veya cam bir kavanozda hediye etmek için hem de ikram etmek için
nefis lezzetli kurabiyeler kim istemez ki. Tarçın ve zencefille lezzetlenen bu
kurabiyeleri evinizde kolayca yapabilirsiniz. İstediğiniz farklı şekilli
kalıplarla da kesip süsleyebilirsiniz.
Yılbaşı
kurabiyesinin malzemeleri:
- 1 bardak tereyağı (oda sıcaklığında)
- 5 buçuk bardak un
- 1 bardak esmer şeker
- 1 buçuk çay kaşığı karbonat
- 1/4 (çeyrek) su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı pekmez
- 1 buçuk yemek kaşığı tarçın
- 1 buçuk yemek kaşığı toz zencefil
- 1 paket vanilya
- Pudra şekeri
Yılbaşı
kurabiyesinin yapılışı:
- Bir kabın içerisinde oda sıcaklığında eriyen tereyağı ve şeker krema gibi olana kadar
- çırpılır.
- Başka bir kap içerisinde karbonat ve su karıştırılır. Daha sonra içine pekmez de eklenip hepsi birlikte karıştırılır.
- Un, zencefil tozu ve tarçın karıştırılıp tereyağlı karışımın içine eklenir, ardından da pekmezli karışım eklenir. ( Hamur elinize yapışmayana kadar un eklemelisiniz. )
- Hamuru streç filme sararak yarım saat buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
- Hamur çıkarttıktan sonra fırını 175° de ısıtılır. (Hamurları koymadan 10 dakika önce fırını açabilirsiniz.)
- Hamur düz bir yüzeyde en fazla yarım santim kalınlığında açılır. (Alt kısmını hafifçe unlayın hamurunuz yapışmasın.)
- İstediğiniz şekildeki kurabiye kalıpları veya bardak ağzıyla şekillendirilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış olan fırınınızda 12 - 15 dakika arası pişirin.
- Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra mümkünse balkon gibi serin bir yerde kurabiyeler sertleşene kadar yarım saat civarında soğumasını bekleyin.
- İsteğinize göre de üzerlerine pudra şekeri dökerek yada daha farklı şekillerde süsleyerek servis edebilirsiniz.
Comments
Post a Comment